Saker jag gillar

I dag är det söndag och jag har spenderat dagen bakom tjocka tegelväggar. Jag har varit på mitt jobb på det stora muséet i stan. I dag var det motigt, för solen lyser ute och det känns som att sista veckan har präglats av kyla och regn. Så istället för en verklig stund ute i solen, så drömmer jag om en av de bästa sakerna jag vet, en av de där sakerna som är jag, som är typiskt Anna. Det jag tänker på är en av mina fikastunder i solen, i ensamhet på min trappa. Det är jag och kaffekoppen, en och annan humla och om jag har tur, nån av katterna i området som stryker förbi på grusgången.

För nu är jag så lyckligt lottad att jag får bo relativt centralt i en stor stad, men ändå ha en egen liten trapp och trädgård. Just trappan har kommit att bli min vrå. Min plats på jorden. Jag lutar mig tillbaka och med dörren som ryggstöd kan jag njuta av värmen från solen och kaffet i koppen. Just på trappan är det som om jag stannar upp. Jag liksom känner efter. Jag landar i tillvaron på ett sätt som jag bara gör på trappan. Tänk att en så ”enkel” sak som kaffe på trappan kan bli så betydelsefull, en av de där sakerna som är jag. Under mitt sittande på trappan får jag en hel del bra idéer. Jag skissar, skriver texter och funderar. Men ibland sitter jag bara och glor, på humlan, på gruset, på blommorna i landet, på mina fötter. Det är min grej att sitta och titta, det är helt klart.

Kommentera