Cirklar, prickar & knappar

Livet går runt som en spiral. Saker och ting återkommer. Ibland cirklar man runt på samma bana ett tag. I fas eller ofas med sig själv och andra. Nu har det gått ett helt år, och sommaren är här hos oss igen. Ett varv. Och jag tycker som vanligt att tiden går för fort.

Eller så kan man se livet som prickar, små öar som cirklar runt. Som man hoppar mellan och balanserar på. Själv sitter jag här på min egen lilla ö. Vid min plats vid datorn. Det är sommarkväll.

Under mina loppisrundor har jag samlat på mig en ny stor hög med underbara knappar. Många fyndade och en del till och med fådda. En trevlig gubbe på Orust hällde ut alla knappar på ett tidningspapper, knölade ihop det till ett paket, virade ett band runt och knöt en rosett. Sen gav han mig det alldeles gratis.

Och när ska jag ge mig tid att sortera mina knappar om inte på semestern? Jag tänker stanna kvar mentalt på mina sommaröar länge, länge.

En reaktion på “Cirklar, prickar & knappar

Kommentera