Kvinnor på väg

     

Nu är äntligen ett stort antal kvinnor i plexiglas på väg hem till mig! Tio olika färger blir det och här syns några smakprover. Kvinnan har sitt ursprung i en skulptur i keramik som jag gjorde för många år sedan. Jag fastnade för den styrka och glädje hon utstrålade och resultatet blev flera skisser och en figur som kom att följa mig och utvecklas efterhand. Utifrån kvinnan har jag formgivit ett hänge som jag låtit skära ut i plexiglas. Figuren är laserskuren av Lilla Lisa Design, som är ett litet trevligt företag på Sollerön mitt i Siljan, Dalarna. Det känns oerhört bra att arbeta med det lilla företaget i hjärtat av Sverige, och det ger mitt smycke en unik prägel tycker jag.

  

På tal om ”kvinnor på väg”… Man är visst alltid på väg nån stans. Det svåra är att inte vara på väg, att kunna stanna upp och njuta av stunden. Jag har i alla fall stannat upp och njutit av min beställning. Ibland är det så spännande att arbeta med det jag gör!

Kommentera