ANNA PREUTZ

I någon form har det alltid funnits där, behovet av att uttrycka mig genom att skapa. Jag liksom tänker i färg och form. Därför har hantverket och konsten blivit naturliga följeslagare. I perioder har de fått ta stor plats i mitt liv. I perioder något undanskymda. Men de finns alltid med på ett eller annat sätt. Mitt hjärta brinner för att skapa.

Jag har drejat och arbetat i lera. Jag har tovat skulpturer i ull. Jag har målat, skissat, ritat och tryckt på tyg. Jag klipper i papper, designar smycken i plexiglas och gör ringar av knappar. Ja, uttrycken är många. Men på något sätt visar resultatet ändå på en röd tråd som finns där. Det grafiska. Kontrastfulla. Mönster och former som kommer igen.

svart 1ny   toffs-urna 1ny   OLYMPUS DIGITAL CAMERAmossgömma 1ny   Boplats   OLYMPUS DIGITAL CAMERAMVC-064Fny   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Kottkvinnan

Var jag än befinner mig, ofta i oväntade miljöer och sammanhang, tittar jag efter spännande föremål som kan inspirera mig eller användas i något av det jag skapar. Jag älskar oväntade kombinationer – udda saker, hittade prylar, knappar, pärlor, cykelslang, gummi, plast, rostigt krafs, vackra papper, tråd och ull.

Sista åren har jag arbetat mycket med smycken. Jag använder ofta tovad ull eller annan textil, som tillsammans med olika former av gummi, starka färger och mycket svart blir originella och personliga för bäraren. Min fascination för knappar har lett mig in i ett spännande samlande, ett barndomens sorterande. Jag älskar dessa färgsprakande och plastiga små torn av knappar som utgör mina ringar och halsband.

knapp   Ring 11   p1010119-ny-15-x11Örhängen   Kort 1   P9125737Virkade plättar   Broscher   Plexi

Jag arbetar också mycket med kollage i papper, med texter och formgivning av kort. Jag gillar kraftfulla budskap som ger mottagaren en liten extra knuff i rätt riktning, som glädjer och värmer.

Titta runt i gallerierna så ser du mer av det jag gjort och gör. Läs gärna bloggen för betraktelser, tankar och uppdateringar av vad som händer. Välkommen!