50 bilder på 50 dagar

Vad gör man när inspirationen har tagit semester? Jo, utmanar sig själv såklart! Jag blev inspirerad av Designmadde som fick idén att göra en bild per dag i 50 dagar. Genast bestämde jag mig. Så med blocket i knät och pennan i handen, ritade jag min första bild i dag, sittandes i solen på min älskade trappa.

Ibland har jag, liksom många andra, svårt att hitta inspiration. Och ofta är det jag själv som bygger upp murarna runt mig som liksom kväver idéerna. Det är svårt att släppa kraven och bara skapa, helt förutsättningslöst. En massa tankar kring vad det ska eller borde bli hämmar flödet. Jag älskar när jag hittar det där kravlösa skapandet, då inga tankar stör processen. Händerna arbetar och hjärnan vilar. Men det är ju just det där att ta det första steget. Och att sen fortsätta med det andra. Och tredje… Att sitta och glo hjälper inte. Att läsa deckare hjälper inte. Att rensa land hjälper inte. Så, i stället satsar jag på en utmaning! Troligen dyker lite bilder upp på facebook så småningom.

Efter helgen händer spännande saker. Då har min blogg/hemsida funnits i ett år och för att fira vankas det tävling med finfina priser. På måndag kommer mer information! Tills dess – njut av värmen!

Kommentera